×

JFolder: :files: Путь ведёт не к каталогу. Путь: /home/upclviv/new.upc.lviv.ua/images/gals/2017/03040717

×

Плагин не может найти папку изображений. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/gals/2017/03040717

Голова єпархіального відділу у справах сім’ї взяв участь у Семінарах "Методологія роботи з сім'ями на парафіях"

Голова єпархіального відділу у справах сім’ї взяв участь у Семінарах "Методологія роботи з сім'ями на парафіях"

 

3 липня 2017 року, у Тронному залі Житомирського єпархіального управління відбувся регіональний Семінар Місії Синодального відділу УПЦ у справах сім'ї під назвою "Методологія роботи з сім'ями на парафіях". Урочистий і запланований захід зібрав священицькі сім'ї двох єпархій Житомирської області: Житомирської і Новоград-Волинської та Овруцької і Коростенської.

Також на зібранні були присутні два архієреї: архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим та Голова Місії Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї, архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеймон.

Голова відділу у справах сім’ї Львівської єпархії протоієрей Михаїл Коник разом з своєю дружиною на початку семінару виступили з доповіддю на тему: «Сім’я священика: аспекти служіння», в якій було представлено власні методичні розробки стосовно життя в сім’ї священника й останньої на парафії і в суспільстві в цілому.

Також отець Михаїл провів презентацію власних методичних розробок у сфері роботи з сім’ями на парафії, що були напрацьовані з благословення голови Місії Синодального відділу УПЦ у справах сім’ї, архієпископа Ровеньківського і Свердловського Пантелеймона.

А саме наступні проекти:

- Методичні рекомендації для священиків щодо проведення передшлюбних бесід на парафіях УПЦ;
- Наставництво в УПЦ для дітей, які проживають в інтернатних закладах.

Після семінару робоча група звершила паломництво до Житомирського Свято-Анастасіївського жіночого ставропігіального монастиря, де піднесли подячні молитви перед святинями обителі.

4 липня 2017 року подібний семінар проведено у м. Вінниці. На захід зібралися понад 300 учасників – сім’ї священиків Вінницької, Тульчинської та Могилів-Подільської єпархій.

Роботу семінару очолили керуючий Вінницькою єпархією митрополит Вінницький і Барський Симеон та Голова Місії Синодальний відділ УПЦ у справах сім’ї архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, котрі звернулися до присутніх з вітальним словом. За дорученням своїх правлячих архієреїв вітальне слово учасникам семінару від митрополита Тульчинського і Брацлавського Іонафана зачитав завідуючий відділом з представницької роботи та міжєпархіальних зв’язків Тульчинської єпархії протоієрей Роман Рудаков, від митрополита Могилів-Подільського і Шаргородського Агапіта – протоієрей Олександр Савчук. Отець Олександр також виступив з презентацією роботи очолюваного ним відділу справах сім’ї Могилів-Подільської єпархії.

Досвідом роботи з духовенством сусідніх єпархій поділились також керівники сімейних відділів Вінницької єпархії – протоієрей Агафангел Давидовський, та Тульчинської єпархії – протоієрей Григорій Курдій. Офіційну частину підсумував виступ заступника керівника Місії УПЦ у справах сім’ї ієрея Іоанна Ружицького.

Враховуючи присутність на семінарі окрім священиків їхніх дружин, для них був цікавим виступ керівника єпархіального відділу у справах сім’ї протоієрея Михаїла Коника та його дружини Марії, який був присвячений різним аспектам служіння сім’ї священика. Працюючи у тандемі, о. Михаїл та м. Марія розкрили перед присутніми своє бачення цієї теми, поділилися власним досвідом і напрацюваннями. Окремі аспекти, такі як зовнішній вигляд і проповідь сім’ї священика власним прикладом викликали жваву дискусію за участю духовенства.

Як і на попередньому семінарі отець Михаїл провів презентацію власних методичних розробок у сфері роботи з сім’ями на парафії.

На завершення семінару учасники вклонилися перед Святогірською іконою Божої Матері, яка у ці дні перебувала на Вінниччині у рамках заходів з відзначення річниці Хрещення Київської Русі. Біля Свято-Воскресенського храму перед чудотворним образом архієреї та духовенство відслужили молебень. Потім владики звернулися до присутніх зі словами архіпастирської настанови, у яких звучали і побажання благословення Покрову Божої Матері над сім’ями духовенства і благословення Божого для роботи священиків з душпастирської підтримки родин парафіян.

Після цього, для робочої групи семінару секретарем єпархії протодияконом Владиславом Демчуком була проведена оглядова екскурсія містом Вінниця. А ввечері цього дня отець Михаїл з дружиною відвідали окрасу міста, відомий вінницький музикальний фонтан.

{gallery}2017/03040717{/gallery}