Львівські лікарі врятували життя благочинному міста Львова протоієрею Євгенію Щирбі

 

Отець Євгеній сьогодні називає своє життя після боротьби з хворобою другим днем народження, про яку навіть не підозрював. Адже ніколи не хворів та ні на що не скаржився. І враз — він поступає до лікарні із сильними болями по всьому животу. Про порятунок священника розповіли у пресслужбі Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова у "Facebook".

Медики в невідкладному порядку провели обстеження та виявили новоутвір товстого кишечника із ростом в просвіт кишки. Більше того, у нього розвинулась ще й кишкова непрохідність з проривом в черевну порожнину, що викликало перитоніт та септичний шок.

"Ситуація — складна і вимагала негайного оперативного втручання. Отця Євгена Щирбу везуть в операційну для видалення злоякісного новоутвору та виведення кишки на передню черевну стінку. Це були необхідні заходи для порятунку життя, враховуючи стан пацієнта та важкий перитоніт. Окрім того, в отця був нестабільний тиск, та команда медиків нашого Центру хірургії робила все можливе. Але прогнозувати, що буде далі — ніхто не брався, адже при таких станах, на жаль, виживають одиниці. І наче чудо — після трьох діб в реанімації чоловік дуже швидкими темпами почав одужувати. Більше того, сьогодні, майже два місяці після операції, всі обстеження доводять: метастаз немає, і всі лімфавузли чисті", — розповіли у лікарні.

Звичайно, отець Євгеній буде проходити ще лікування хіміотерапією та на нього чекає ще одна операція — забирання сигмостоми (виведеної кишки на передню черевну порожнину). Проте він вірить, що найскладніше позаду.

«По вірі вашій буде вам», — каже отець та зазначає, що одужав, бо «попав» до справжніх фахівців та відчував підтримку й молитви рідних і всіх небайдужих.

У лікарні додають, що сьогодні онкологія товстої кишки — другий найрозповсюдженіший різновид пухлин,від якого щороку в світі передчасно йдуть з життя приблизно 700 тисяч людей. На початкових етапах хвороба протікає безсимптомно.

Тому вчасно діагностувати захворювання можна лише з регулярним плановим медичним обстеженням.

Сайт varta1.com.ua