Голова відділу у справах сім’ї взяв участь в Міжнародній конференції пам'яті професора В.Г. Скотного

 

20 квітня 2018 року голова єпархіального відділу у справах сім’ї протоієрей Михаїл Коник взяв участь в Міжнародній науково-практичній конференції пам'яті професора В.Г. Скотного на тему: "Актуальні проблеми філософії освіти: загальнофілософські, психолого-педагогічні та організаційні виміри", яка відбулася в Дрогобицькому державному педагогічному університеті імені Івана Франка.

На конференції отець Михаїл виступив з доповіддю на тему: "Сімейне виховання: християнський ейдос", в якій зокрема зазначив: «Саме в розумінні християнської сім’ї стрижнем побудови сімейних стосунків між чоловіком і жінкою, а відтак, батьків і дітей – є сам Христос. Так утворюється сім’я як Мала Церква. А це означає, що одним із принципів виховання в сім’ї є сама присутність Христа: “Де двоє або троє зібрані в моє ім'я, там я серед них” (Мф. 18,20).

Християнське виховання - це педагогіка самого Христа, яка є безперервним процесом праці над формуванням духу, душі і тіла особи для досягнення нею повної єдності з Богом за словами апостола Павла: «Живу вже не я, а живе Христос у мені» (Гал. 2,20).»